Welkom op de website

Het Centrum voor Lipoedeem, Beverwijk heeft als doelstelling het voorlichten, begeleiden en behandelen van patiënten met deze aandoening.

  • Slider Image 2
  • Slider Image 3
Feature image

Het team

Het Centrum voor Lipoedeem voldoet aan alle door de Inspectie voor de Volksgezondheid, het ministerie van VWS gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen.

Feature image

Het Centrum

Het Centrum voor Lipoedeem is opgericht door Leon Plusjé, dermatoloog verbonden aan het Rode Kruis Ziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum.

Feature image

Liposuctie in de praktijk

Liposculptuur gebeurt in dagbehandeling. Dit bekent dat u een aantal uren in de kliniek aanwezig bent.

Feature image

Veel gestelde vragen

Zijn er risico’s aan een liposculptuur behandeling verbonden? Geen enkele ingreep aan het lichaam is zonder risico’s.

Welkom op de website van het Centrum voor Lipoedeem, Beverwijk. 

Het Centrum voor Lipoedeem heeft als doelstelling het voorlichten, begeleiden en behandelen van patiënten met deze aandoening.
Het Centrum maakt deel uit van de afdeling Dermatologie van het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk. 

Er is relatief weinig aandacht geweest voor deze aandoening. De eerste wetenschappelijke publicaties stammen uit 1940, nu 75 jaar geleden, waarin Allen en Hines deze aandoening beschrijven.
Heel vaak worden vrouwen met lipoedeem niet gehoord, begrepen of geloofd en niet of verkeerd geadviseerd. En dat is eigenlijk treurig.

De laatste jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor deze zwaar onderschatte aandoening die een groot aantal vrouwen treft. Op het internet is steeds meer informatie over deze aandoening te vinden.
Ook zijn er patiëntenverenigingen die de belangen behartigen van deze patiënten.
Recentelijk, 30 mei 2015, heeft er een landelijke lipoedeem dag plaats gevonden, waarbij voorlichting in de breedste zin van het woord werd verstrekt.

Waren er in het verleden weinig tot geen mogelijkheden om lipoedeem te behandelen, de laatste 10-15 jaar is er een kentering gaande. Er wordt meer aandacht gevraagd voor deze ziekte en er zijn meer behandelmogelijkheden gekomen.