Centrum voor Lipoedeem

Over Ons

Dr. Etienne Lommen (1959) werd opgeleid in Groningen en is gepromoveerd op het onderwerp Kunsthuid, waarop ook een patent werd verkregen. Hij heeft 15 jaar voor de Schoemacher-kliniek in Scheveningen gewerkt en in die tijd ook meerdere keren meegedaan met het programma “Make me Beautiful” waarbij hij tweemaal de eerste prijs won voor de meest geslaagde cosmetische operatie.

Voldoet aan alle kwaliteits-eisen van het ministerie van VWS

Het centrum voor Lipoedeem

Behandelend arts

Dr. Etienne Lommen (1959) werd opgeleid in Groningen en is gepromoveerd op het onderwerp Kunsthuid, waarop ook een patent werd verkregen. Hij heeft 15 jaar voor de Schoemacher-kliniek in Scheveningen gewerkt en in die tijd ook meerdere keren meegedaan met het programma “Make me Beautiful” waarbij hij tweemaal de eerste prijs won voor de meest geslaagde cosmetische operatie. De laatste 12 jaar is hij werkzaam geweest bij de Bergman Clinics in Den Haag (Bey Clinics). Sinds 2021 is hij werkzaam bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam

Voor een afspraak, verzoeken we u een mail te sturen naar:

info@centrumvoorlipoedeem.nl met daarin uw naam en telefoonnummer.

Telefonisch contact: 06-41817746 Als er niet wordt opgenomen spreek dan uw naam en telefoonnummer in

Het Centrum voor Lipoedeem werd opgezet door mijn collega dermatoloog Plusje in het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk. Vanaf 1 Oktober werd deze kliniek overgenomen door Dr. Lommen die de kliniek zal voortzetten in Operatie Centrum Amstelveen.

Centrum voor Lipoedeem

Liposculptuur

Liposuctie

Waar voorheen werd gesproken van liposuctie, waarbij vrij ongecontroleerd met dikke holle buizen (canules) vet werd verwijderd, spreken we nu van liposculptuur. Met 3-5 mm dunne canules wordt gecontroleerd en secuur vet verwijderd. Hierdoor werd het mogelijk om probleemgebieden op het lichaam de gewenste vorm te geven. 

Narcose

Ook algehele narcose is niet meer nodig: de behandeling vindt plaats onder lokale verdoving (tumescente verdoving) en is nagenoeg pijnloos.  Het herstel na de behandeling verloopt veel sneller.  De kans op complicaties is ook drastisch verkleind. Hierdoor wordt liposculptuur nu gezien als een van de meest veilige (cosmetische) behandelingen.

Liposculptuur

Liposculptuur is echter geen oplossing voor overgewicht of om af te vallen. Gezond eten en voldoende bewegen blijven belangrijk. 

Liposculptuur is erg succesvol gebleken bij de behandeling van lipoedeem omdat de vetcellen die verwijderd worden niet meer op de behandelde plaatsen terugkomen. Hierdoor ontstaat dus een permanente vormverbetering door de permanente volume afname van het vetweefsel.

Geen techniek om af te vallen

Cosmetische Liposculptuur is een middel om, indien u op of rond uw streefgewicht zit, lokaal overtollige vetophopingen te verwijderen. Het is geen techniek om snel af te vallen, het is geen alternatief voor gezonde voeding of sporten.

Veilig en gecontroleerd

Liposculptuur is dan ook dé aangewezen manier om gecontroleerd én veilig dit probleem lokaal aan te pakken. Hierdoor wordt de balans in uw figuur verbeterd en kloppen de verhoudingen weer. Liposculptuur is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Verwachtingen

De behandeling van lipoedeem met liposculptuur is er vooral op gericht om de klachten die deze aandoening veroorzaakt te bestrijden, waardoor patienten weer normaal kunnen bewegen en functioneren. De kwaliteit van leven wordt door deze behandeling dan ook verbeterd.

Operatie Centrum Amstelveen

Vercouver voor na de behandeling

Het centrum voor Lipoedeem

Overtollig vet

Gemiddeld wordt 20% van ons lichaamsgewicht bepaald door vet.
Vet is noodzakelijk voor de opslag van energiereserves, om de lichaamstemperatuur op peil te houden. De laatste jaren blijkt vetweefsel ook hormonen te produceren die een rol spelen bij het reguleren van de stofwisseling. Vet wordt opgeslagen in vetcellen. De verdeling over het lichaam is deels genetisch bepaald: bij vrouwen meer op de heupen, buik, dijbenen en billen. Bij mannen meer op of in de buik en de flanken.
Na de puberteit maakt het lichaam geen vetcellen meer aan, de aanwezige vetcellen kunnen zich vullen waardoor ze opzwellen en meer volume innemen. Dan komt u aan. Bij liposculptuur worden vetcellen verwijderd, die ook niet meer terugkomen. Hiermee wordt het aantal vetcellen in de probleemgebieden gereduceerd en meer in balans gebracht met de rest van het lichaam.

BIG-geregistreerd onder nummer: 69022559401 sedert 1996

Zie: www.bigregister.nl